Nadáciu Anjelské krídla založila Ing. Alexandra Majeríková koncom roka 2016, k čomu ju motivovala najmä osobná skúsenosť s ťažkým ochorením. Odvtedy sa jej spoločne s priateľmi podarilo zrealizovať mnoho aktivít zameraných na pomoc ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

„Pomáhame ťažko chorým deťom a ich rodinám, ľuďom v existenčnej núdzi, matkám starajúcim sa o choré deti. Navštevujeme krízové centrá, seniorské centrá, detské domovy, centrá pre autistov. Snažíme sa dávať nádej, pomoc a oporu a byť rodinám nablízku aj vtedy, keď od nich dieťatko navždy odíde,“ hovorí správkyňa nadácie Majeríková.

V Nadácii Anjelské krídla pomáhajú ľuďom z celého Slovenska. Poskytujú hmotnú pomoc vo forme trvanlivých potravín, hygienických potrieb, oblečenia, hračiek, výživových doplnkov, zdravotníckeho materiálu a pomôcok. Ročne odošlú viac ako 150 balíkov. Rodinám sú schopní poskytnúť aj finančnú pomoc, no iba v rámci možností, keďže nadácia nemá podporu od štátu a ani od žiadnej politickej strany.   

„Nadácia funguje iba na báze dobrovoľníctva, s podporou partnerov a ľudí, ktorí sa k nám postupne pridávajú. V tíme máme aj lekárov, právnikov, účtovníčku a ďalších úžasných ľudí. Všetci pomáhame z lásky k ľuďom a popri svojom zamestnaní. Vďaka jednotlivcom a spoločnostiam s dobrým srdcom sme dokázali zorganizovať pre choré deti a ich rodiny napríklad relaxačný pobyt pri mori,“ približuje Majeríková.

Okrem spomínaných aktivít sa venujú aj iným projektom. Medzi ne patria Anjelské vankúšiky či Daruj šatku na onkológiu, ktorými pomáhajú pacientom Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina. Vyrábajú tiež mydielka a sviečky, správkyňa nadácie maľuje mandalky, ktoré potom idú na pomoc deťom.

Pre deti z nadácie je tiež určený projekt Terapia umením pod taktovkou ART STUDIO Z, pre ich rodičov projekt Okienko do duše. Deti majú navyše každú nedeľu zabezpečené rehabilitácie – masáže, sauny a plávanie. Ľudia z nadácie sú rodičom k dispozícii aj vtedy, keď sa potrebujú porozprávať alebo potrebujú poradenstvo.

V spolupráci so Slovenským Červeným krížom pravidelne organizujú Valentínsku a Študentskú kvapku krvi. Po minuloročnom úspechu výstavy INÉ DIMENZIE s obrázkami od hendikepovaných umelcov z nadácie a benefičného koncertu chystajú tento rok ich pokračovanie.

V nadácii nepoľavujú ani teraz, keď svet ohrozuje nový typ koronavírusu. Rodinám zasielajú rúška i rukavice. Tím dobrovoľníkov Nadácie Anjelské krídla potešil aj seniorov v Žiline, ktorí museli stráviť Veľkú noc v centrách bez rodín. Pripravili pre nich veľkonočné balíčky.

„Nič v živote sa nedeje náhodou, ale napriek tomu máme právo rozhodnutia. My v Nadácii Anjelské krídla sme pripravení našou vytrvalosťou a vnútornou oddanosťou urobiť tento svet krajším prostredníctvom šírenia lásky a pomoci druhým,“ dodáva Majeríková. Zároveň vyzýva: „Život je zázrak. Konajme spolu ZÁZRAKY. S láskou – ľuďom.“

Veríme, že sa Nadácii Anjelské krídla podarí uskutočniť ešte veľa zázrakov. Staňte sa aj vy ich svedkami alebo sa na nich rovno spolupodieľajte a pridajte sa k nim. Viac na www.nadaciaanjelskekridla.sk, instagrame a fb stránke Nadácia Anjelské Krídla.  

   

Autor: lz; foto: Nadácia Anjelské krídla

16.04.2020

Ďalšie články

Predstavujeme: ŽELAJ SI plní sny ťažko chorých detí

Želaj si pomáha plniť sny ťažko a nevyliečiteľne chorým deťom...

Predstavujeme: V HendiKupe je za každým výrobkom ukrytý výnimočný príbeh

E-shop, ktorý je zameraný výlučne na podporu šikovných ľudí so…
Pomoc chorým

Máte príbuzného, ktorý je zdravotne znevýhodnený, alebo ste ťažko či dlhodobo chorý? Táto sekcia je určená práve vám.

Dozviete sa, kto je podľa zákona ťažko zdravotne postihnutý (ŤZP), na aké peňažné príspevky má po splnení podmienok ŤZP občan nárok, ako sa dá vybaviť invalidný dôchodok a aké mimovládne organizácie (občianske združenia, neziskové organizácie...) poskytujú pomoc zdravotne znevýhodneným a ich rodinám.

Pomoc v núdzi

Poznáte osobu či rodinu v núdzi? Alebo ste v núdzi priamo vy? V tejto sekcii sa dozviete, ako (si) môžete pomôcť.

Zistíte, čo je podľa zákona hmotná núdza, akým spôsobom pomáha štát osobám v hmotnej núdzi či rodinám s deťmi a oboznámite sa s mimovládnymi organizáciami (občianske združenia, neziskové organizácie...), ktoré poskytujú pomoc ľuďom v ťažkých životných situáciách.

Naši partneri

Top